Hurda Araç Alım

Çeşme Çekme Belgeli Hurda Araç Alım Satım Merkezi

Çekme belgeli hurda kazalı yanık otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon vb. araçlarınızı alıyoruz.
ÖTV lik çekme belgeli yanık hurda araçlarınız (otomobil, minübüs, otobüs, kamyonet, kamyon vb.) alınır.
Araç yoksa sadece ruhsatlarınız alınır.

Çekme belgesi nedir?

Genellikle kullanılmayan, hurdaya ayrılan, kaza yapan araçları vergi ve diğer sorumluluklardan kurtarmak için uygulanan çekme belgesi, araca ait kayıtlı bütün dönem borçlarının (bandrol,trafik cezası,vs.) ödenmesiyle birlikte, plakaların trafiğe teslim edilmesini ifade etmektedir. Araç istendiği süre boyunca çekme belgeli kalabilir ki bu dönemlerde araca hiçbir şekilde Mtv (bandrol) işlemez.

Çekme belgeli araçların satışları plakalı araçlar ile aynıdır. Noter satışı yapılır. Ardından trafik tescil işlemleri için ilgili trafik şube müdürlüğüne müracaatda bulunulur. Ekstra olarak yapılması gereken sadece aracı muayene istasyonlarında muayeneye götürmektir.

Hurda araç alımına uygun olarak 10 kişi ya da daha fazlasını taşıyabilen midibüs, otobüs ve minibüsler dahildir. Ayrıca arazi araçları, kamyonetler, kamyonlar ve panel anlar da hurda araç alımına uygundur. Yarı römork çekiciler ve taşıyıcılar da 16 yaşın üstünde hurdaya ayrılmış ya da ihraç edilmiş ise bu indirimden yararlanılabilmektedir.

Hurda araç alımı noktaları İl Özel İdaresi Hurda İşletmesi Müdürlüğü ya da Büyükşehir Belediyesi’dir. Kişiler bu dört noktadan istediğine gidebilir ve gerekli başvuruları gerçekleştirebilir. Bütün noktalar üzerinden aynı işlem gerçekleştirilebilmektedir.

hurda alımı

Aşamalı Olarak Hurda Alımına Başvuru Sağlamak

Kısaca hurda alımına başvuru sağlamayı özetleyen bir paragraf yazmak istersek, aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz. Aşağıdaki sıra ile bütün işlemleri eksiksiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz;

  1. Aracın plaka ve ruhsatı ile birlikte notere gitmek,
  2. Noterin verdiği belge ile aracı teslim alacak noktalara başvuruda bulunmak,
  3. Aracın kabul noktaları tarafından teslim alınması,
  4. Teslim noktalarından alınan teslim alındı belgesi ile notere başvurmak,
  5. Noterden alınan teslim onayı belgesi,
  6. Bütün belgeler ile birlikte aracın bayiliğine başvuruda bulunmak.